Foredrag med Anne Kirstine Cramon

Dato:

28. september 2022

Tidspunkt:

16:00

Adresse:

The Penthouse Jessensgade 1, 3 sal Horsens Danmark

Eventet er afholdt

Arrangement detaljer:

  • 28. september 2022 16:00   -   17:30
Antal billetter 60 (9 tilbage)
TILFØJ TIL DIN KALENDER

”De uopdragne kvinder” – Hvem er de og kan vi lære noget af dem?

Det vil radiovært og kommunikationsekspert Anne Kirstine Cramon gerne fortælle os mere om i et foredrag hos the Penthouse d. 28. september 2022 kl 16-17.  Det videnskabeligt beviste svar på sidste del af spørgsmålet er et ja – og det, vi kan lære, er at sige nej!

Hun er kendt som paneldeltager i den populære podcast ”Det, vi taler om”, hun bestyrer med ”Mette og Magten” sit eget radioprogram, og hun har været en aktiv stemme i den kønspolitiske debat. I foråret 2022 fik hun dog nok af den til tider hårde tone i debatten og valgte at stoppe som klummeskribent for Berlingske.

En af hendes klummer, som fik en del omtale, udkom i september 2021 og havde overskriften ”Hvis du bager til dine kolleger, bliver du aldrig chef”. Indlægget handlede egentlig ikke så meget om kage, men om, at man som kvinde er mere tilbøjelig til at blive ansvarlig for diverse praktiske elementer på arbejdspladsen. Klummen fik både mænd og kvinder til tasterne på de sociale medier, og det var ikke kun opbakning og støttende ord, de delte ud.

I foråret 2022 viste det sig dog, at der var noget om snakken i Anne Kirstines klumme. Med udgivelsen af bogen ”The No Club” så hun fra uventet side sine påstande blive videnskabeligt belyst og underbygget. Forfatternes forskning viser, at kvinder i mange sammenhænge forventes at sige ja til det, som i bogen kaldes ”ikkeforfremmende opgaver”. Og både mænd og kvinder beder oftere kvinder om en tjeneste, som ikke direkte påvirker bundlinjen. Det resulterer ifølge undersøgelser i, at kvinder i gennemsnit årligt bruger 200 timer mere end mænd på ikkeforfremmende opgaver, til ulempe for både kvinderne og virksomhederne.

Så kom og hør et spændende oplæg om, hvorfor du måske skulle overveje et medlemskab i the no-club – der hvor ”de uopdragne kvinder” også har checket ind.  Ud over at diskutere dette højaktuelle emne, fortæller Anne Kirstine også om sig selv og kommer ind på sin personlige rolle i den offentlige debat.

 

Del dette event